5 Ekim 2024

Turkcell Superonline DSL KabloNet İnternet Paketleri ve Uydu İnternet Modem Bağlantısı

Turkcell Superonline DSL KabloNet İnternet

Türkiye’de kaliteli ve uygun fiyatlı İnternet hizmeti almak neredeyse tarih karışmış durumda. Yazılarımdan bildiğiniz gibi yakın zamanda Turkcell Superbox 4.5G İnternet hizmeti kullanıyordum ve eski aboneye aylık 750 TL yeni aboneye ise aylık 1000 TL fiyat çıkarıyorlar hem de en düşük paketi bu fiyatlardan başlıyor. Bende çözümü Turkcell Superbox taahhüt bittiği için aboneliğimi sonlandırıp kablolu İnternet yapısına geçme kararı verdim. Bulunduğum apartmanda Fiber alt yapı olmadığı için xDSL (ADSL/VDSL/VDSL2) İnternet kampanyalarını araştırdım. Fiyatlara baktığımda en ucuz 16 Mbps paketleri ortalama 500 TL fiyatlarından başlıyor üstelik işin içine girdiğinizde Modem ve Kurulum ücreti de ayrıca ödüyorsunuz. Örneğin DSL bağlantı tipi eski telefon hatları ve bakır kablo üzerinden olduğu için alacağınız modem cihazı VDSL modem olup genelde Premium Modem olarak TP Link VC12 11AC VDSL Modem cihazını öneriyorlar ve fiyatı 1500-2000 civarındadır. Ayrıca kurulum ve Aktivasyon gibi ücretlerde koyunca neredeyse 4-5 aylık fatura parası daha ekstradan ödemiş oluyorsunuz. Bende paket araştırmamı yaparken modem ve kurulum ücreti fiyat içinde dahil kampanyalı paketlere baktım. Turkcell Superonline alt yapısını kullanarak modem ve kurulum ücreti almadığı iki ay ücretsiz Online başvuruya özel paketlerini gördüm ve başvurdum. Fakat şunu söylemem gerekir başvuru ile eve İnternet bağlantısı bağlatma sürecim neredeyse 3 hafta sürdü. Önce evrakları imzalamak için Turkcell ekibi geliyor sonra modem ve İnternet bağlantısı için ikinci bir ekip geliyor tabi bu süreler arasında birer hafta bekleme safhaları var. İnanın kampanyalı paket olmasa direkt iptal ederdim. Üç haftalık uğraş sonucu İnternet bağlantısını yaptırabildim ve şu an kullanmaya başladım. Dediğim gibi bulunduğum binada Fiber alt yapısı olmadığı için TV Uydu giriş kısmından yani KabloNet hizmeti olarak Fiber hızında İnternet veriyorlar.

Turkcell Superonline ekibi geldiğinde DSL İnternet bağlantısı için telefon hattı üzerinden modemi kuracağını düşündüm fakat Fiber hızında hizmet verebilmek için artık eski tip bakır kablo ve telefon hattı üzerinden değil de TV Uydu Kablosu üzerinden verilen KabloNet İnternet bağladılar. Benim satın aldığım paket Turkcell Superonline Online'a Özel İlk 2 Ay Ücretsiz Kablo İnternet VDSL 24 Mbps (Limitsiz Fiber İnternet) olup Modem, Kurulum ve Aktivasyon ücreti almamaktadır. Modemi size zimmetliyorlar taahhüt bitimi geri iade ediyorsunuz. Sadece kurulum kısmında TV Uydu Kablosunu hem televizyona hem de modem cihaza vermek için KabloNet DOCSIS 3.0 TV İnternet Dönüştürücü Receiver parası ödedim 400 TL ve bunu da aslında ödememem gerekirdi fakat cihaz içerisinde bu dönüştürücü aparat çıkmıyor. Cihazların çoğu sıfır değil diğer müşterilerin kullanıp anlaşmaları bitince iade ettiği bir nevi yenilenmiş dedikleri ikinci el modemler. Doğal olarak da dönüştürücü ve TV kabloları müşteride kalıyor sadece modem ile kutusunu iade ediyorlar. Turkcell Superonline DSL Kampanyalarımız sayfasına girerek sizde Online'a Özel Yalın VDSL 16, 24, 35 Mbps paketlerinden yararlanabilirsiniz. Yalın VDSL 24 Mbps paketinin aylık fiyatı ise 440 TL olup ilk iki ay ücretsiz sonra ki 10 ay boyunca sabit fiyat olarak verilmektedir.

Turkcell Superonline DSL KabloNet İnternet Paketleri

Açıkçası TV Uydusu üzerinden verilen İnternet bağlantısına çok sıcak bakmazdım çünkü TV yayınında gereksiz kesinti, cızırtı ve İnternet bağlantısında kopmalar yaşanıyor diye biliyordum. Modem bağlantısı sonrasında İnternet 3-4 saat sonra geldi ve hem TV hem de İnternet bağlantısında şimdilik bir problem görmedim. Hatta günlük ve iş için İnternet kullanan birisi olarak 24 Mbps hız bile bence bize göre çok. Çünkü evde İnternet kullanırken Smart TV, YouTube, Netflix ve gezinti dışında ekstra bir işlem yapmıyoruz. Hatta İnternet Hız Testini Speedtest Ookla üzerinden yaptım ve 20 Mbps hızını direkt yakaladı. İki yıldan fazla Turkcell Superbox kullanan biri olarak bildiğiniz gibi bu hizmet 4.5G İnternet hizmeti olup İnternet hızı ortalama 4-7 Mbps civarlarındadır. Bu yüzden paket seçerken sizde benim gibi günlük standart İnternet kullanıcısı iseniz ve Ping kaybı yaşamak gibi bir derdiniz yoksa Fiber veya DSL olsun 16 Mbps hızında paket fiyatları daha uygun ise direkt seçebilirsiniz. Asla yavaş olduğunu düşünmeyin işinizi fazlasıyla görecektir. Paketler arasında 16, 24, 35 Mbps gibi seçenekler vardır fakat 16 Mbps paketinin fiyatı daha uygun ise seçebilirsiniz. Benim günlük İnternet kullanım gözlemlerime göre 16-24 Mbps yeterlidir çünkü 4.5G Turkcell Superbox bile baya işimi görüyordu, hatta hızı 16 Mbps seviyesinden daha düşük ve yarısı kadar olsa bile.

Son olarak modem cihazdan bahsedecek olursak; bana getirilen cihaz Net Master KabloNet DOCSIS 3.0 modem olup kablosuz bir modem özelliğine sahiptir ve Ethernet girişleri mevcuttur. Televizyona bağlantısını direkt Ethernet kablosu ile yaptım çünkü Smart TV kullanan biri olarak kablosuz bağlantı ile TV Modem bağlantısı yaptığınızda izleme kalitesi ve hızı çok düşük oluyor bu yüzden TV ve Modem aynı konsol üzerindeyse kesinlikle kablo ile bağlantı sağlayınız. Net Master Modem ayarları için (192.168.1.1) adresinden modem ara yüzüne giriş yapınız. Kullanıcı adı klasik “admin” olup varsayılan şifre ise “superonline” olarak belirlenmiştir. Tabii giriş yaptıktan son sizden şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir sonrasında WiFi şifrenizi ve SSID (Kablosuz Yayın veya Ağ Adı) bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

* Turkcell Müşteri Hizmetleri: 0532 532 00 00

* Turkcell Pendik Teknik Bayi: Gentech Bilişim Turkcell Superonline (Pendik İstanbul)

* İnternet Hızı Fiber veya xDSL (ADSL/VDSL/VDSL2) 16-24 Mbps Yeterlidir.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.