18 Ekim 2024

Yaz Serinliği: Fakir TVL 90 S ve Kumtel Vantilatör İncelemeleri & Aktüel Elektronik Markaları

Fakir TVL 90 S ve Kumtel Vantilatör

Yaz aylarında evlerde klima dışında seyyar ve taşınması kolay olan vantilatör ürünleri çokça tercih edilen elektronik eşyalar arasındadır. Her evde her oda için klima olmayacağı için yazın klima olmayan odalar için vantilatör bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Pratik şekilde serinlik ve soğutma sağlayan vantilatör çeşitleri genelde dönen pervaneli klasik model, dikey olarak satılan kule tipi model, su veya buz takviyesi ile çalışan modeller şeklinde kendi içlerinde ayrılmaktadır. Genelde su veya buz takviyesi ile çalışan vantilatör modelleri biraz meşakkatli olup belli aralıklarda hem temizlemeniz gerekir hem de su veya buz takviyesi yapmanız lazımdır. Genelde kule tipi olarak satılan, üç kademeli, zaman ayarlı, otomatik kendini kapatan, taşınması kolay ve uzaktan kumanda ile yönetilebilen iyonizer özellikli vantilatör ürünlerini tercih ediyorum. Klasik pervaneli ayaklı vantilatörler ise fiyatları uygun olup genelde fiyat-performans ürünü olduğu için yazın hızlı bir şekilde tercih ediliyor veya yumurta kapıya dayanınca marketten hızlı şekilde alınıp günü kurtaran elektronik eşyalar diyebiliriz. Pervaneli vantilatörlerin genelde dezavantajı aşırı ses yapıyor olmalarıdır. Özellikle pervane çemberi büyük olanları taşıması biraz zor olabiliyor. Aşağıda benim de kullandığım Kumtel marka pervaneli vantilatör markasını sizlerle paylaşacağım. Soğutma konusunda oldukça başarılı fakat ikinci ve üçüncü kademesi biraz sesli olduğu için özellikle uyku sırasında pek avantajlı değildir. Klima bulunmayan odanız için bence Kule Tipi Vantilatör ürünlerine yönelmenizi tavsiye edebilirim. Fiyat olarak biraz daha pahalılar fakat kalite ve kullanım açısından emin olun uzun süre sizi götürecektir. Pervaneli vantilatör modelleri için genelde bozulmaya ve arıza vermeye daha yatkındır.

Tüm bu bahsettiğim elektronik cihazların garanti süreleri iki yıl olup mutlaka fatura ve garanti belgesini saklayınız. Yazdan yaza kullandığınız için sıcaklar başladığında aylardır çalıştırmadığınız ürünü çalıştırmak isteyince arıza alırsanız garanti belgeleri sizi kurtaracaktır. Size bahsedeceğim ilk vantilatör, Fakir TVL 90 S Vantilatör ürünüdür.Diğer marka ve modelleri madde madde sizlerle paylaşacağım.

Fakir TVL 90 S Vantilatör

1) Fakir TVL 90 S Vantilatör
Cihaz, kule tipi bir vantilatör olup uzaktan kumandası ve zaman ayarı vardır. Gece uyku modunda zaman ayarı yaparak otomatik kapatabilirsiniz. Motor gücü 90 Watt olup 3 kademe hız ayarı mevcuttur. Dönme açısı 90 derece olup, iki yönde geniş çaplı salınım özelliği vardır. Diğer kule tipi vantilatörler genelde 65 derece dönme açısına sahiptir. Oda sıcaklığı göstergesi ve dokunmatik paneli üst kısımda bulunmakta olup, zaman ayarını uzaktan kumanda ile rahatça yapabilirsiniz.

* Fiyat: 4630 TL (28.09.2024) 2 Yıl Garantili.
* Dönme Açısı 90 Derece.
* 3 Kademe Hız Ayarı.
* Saruhan Holding A.Ş. (VKN: 7510044523) Türk ve Alman Malı.

Türkiye'de satılan Fakir markasından biraz bahsedecek olursak. Fakir Hausgerate markası H. Wilhelm Kicherer tarafından 1933 yılında Almanya'nın Stuttgart kentinde kurulmuştur. Bir Alman markası olup Dünyaca kalitesi bakımından dayanıklı olarak bilinen bir markadır. "Fakir" markası, Almanca da aile anlamına gelen "Familie" ve kurucusunun soyadı "Kicherer" isimlerinin birleşmesinden doğmuştur. Fakir Elektrikli Ev Aletleri, dünyada 106 ülkede satışa sunulmaktadır. Fakir Hausgerate’yi satın alan Saruhan Holding, üretimin yüzde 85’ini Türkiye’de gerçekleştirmektedir.

2) KUMTEL KTF-295 18 İnç 5 Pervaneli Ayaklı Vantilatör
Kumtel markasının geniş pervaneli vantilatör ürünüdür. Kumtel genelde fiyat-performans açısından iyi bir elektronik marka olup Fakir markasına göre kalitesi biraz daha düşüktür. Motor gücü 60 Watt, metal kafes malzeme ve üç kademeli hız ayarına sahiptir. Kumtel markası Kumtel Dayanıklı Tüketim A.Ş. firmasına ait olup Türkiye merkezli bir beyaz eşya üreticisidir.

* Kumtel Dayanıklı Tüketim A.Ş. (VKN: 5920023149) Türk Malı olup firmanın markaları Kumtel ve Luxell olarak satılmaktadır.

* Fiyat: 835 TL (26.08.2023) 2 Yıl Garantili.
* 3 Kademe Hız Ayarı.
* Kumtel Teknik Servisi (Bağdat Teknik Kaynarca Pendik)

Aktüel Elektronik Markaları

3) Aktüel Elektronik Markaları
Elektronik cihaz alırken markanın menşei, üretim yeri, geçmişi ve ürünleri hakkında yapılan kullanıcı yorumları önemlidir. Sizlere marketlerde ve internet mağazalarından satılan bazı elektronik markaların kime ait olduklarıyla ilgili bilgiler vereceğim.

A) Goldmaster
Goldmaster markası, Ayyıldız Elektrikli Ev Eşyaları İmalat ve Pazarlama A.Ş. (VKN: 1260042499) şirketine ait olup Türk Malı bir markadır.
* Goldmaster GM-7944 Airbot Vantilatör (Klima Ürünü)

B) Heifer (BİM)
Heifer markası, BİM mağazalarında satılan ve BİM firmasına fason elektronik eşyası üreten bir Türk markasıdır. Menşei Alman değildir. Hedef Tüketim Ürünleri A.Ş. (Hedef Dış Ticaret) firmasına ait bir markadır. Ürünleri çok kaliteli değildir. Şarjlı elektrik süpürgesi gibi elektronik eşyalar almanızı önermem. Onun yerine, günü kurtaran saç kurutma makinesi gibi uygun fiyatlı ve bir yıl sonra bozulunca sizi üzmeyecek ürünleri alabilirsiniz.

C) Kiwi & Aprilla (Çağrı Market)
Kiwi ve Aprilla marka elektronik ürünler genelde Çağrı Market bünyesinde satılan ürünlerdir. Türk malı markalar olup BMVA Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması tarafından üretilmektedir.

Yazımda vantilatörler ve küçük ev aletleri üreticileri hakkında kısa ama öz bilgiler vermeye çalıştım. Daha önce paylaştığım Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör ürününü de ayrıca okuyabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.