15 Ekim 2024

Kapadokya Turu & Kapadokya Peri Bacaları Turu (Travel Cappadocia)

Kapadokya Turu

Kapadokya bölgesi, Göreme Milli Parkı ve Kapadokya'nın Kayalık Alanları kısmından oluşan UNESCO Dünya Mirası içerisinde bulunan önemli bir turizm ve coğrafi bölgedir. Coğrafyanın oluşumu ise 60 milyon yıl önce gerçekleşen Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu önemli bölge, aynı zamanda Türkiye’de turizm sektörü açısından önemliolup mevsiminde birçok tur firması buraya gezi düzenlemektedir. Bende gittiğim Kapadokya turlarından derlediğim kadarıyla sizlere hem bilgiler vereceğim hem de gezip görebileceğiniz tüm yerleri liste şeklinde yazacağım. Kapadokya bölgesine sadece gezi ve tur amaçlı değil, evlilik teklifi, balayı veya sonbahar mevsiminde hem tarihi hem de dinlenme gezisi yapmak isteyenlerin tercih ettiği büyüsüözel bir bölge diyebilirim. Kapadokya bölgesine tur ile gidecekleri yoğun bir gezi temposu beklemektedir, şimdiden size söylemeliyim. Ayrıca Müze Kartınız varsa mutlaka yanınızda götürünüz, çünkü bazı yerlere giriş Müze Kart istemektedir. Kapadokya turunda tur dışında bazı etkinlikler ayrı ücrete tabiiolup Balon Turu, özellikle kişi başı Euro bazlı ücret istendiği için biraz pahalıolup en son gittiğimde 250 Euro fiyat söylenmişti. Balon Turu, sabah çok erken saatlerde yapılmakta olup, eğer o gün için rüzgar elverişli değilse uçuşlara izin verilmiyor. Kapadokya turları genelde otobüs ile yapılmaktadır. Eğer biraz daha pahalı ve Premium turlara bakacak olursanız, uçak ile gidiş dönüş ulaşımı içeren turları da ayrıca inceleyebilirsiniz. Fakat üç günden fazla Kapadokya turu düzenleyen firma görmedim; eğer bir hafta kalma gibi bir düşünceniz varsa, kişisel olarak bölgeye gitmeniz gerekmektedir. Kapadokya hakkında yaptığım genel tanıtımdan sonra klasik tur detaylarına geçebiliriz.

Tur: Kasım 2024 Ara Tatil Özel Tur (Kapadokya Turu) 3 Gün 2 Gece Konaklamalı.

Firma: Tur Fırsatı (2 Kişi 11.998 TL)

Konaklama: Lüks Nar Cave House Taş Hotel (Nevşehir Merkez)

Kalkış: 14 Kasım 2024 Perşembe (McDonald's Çayırova Gebze) 21:30 İstanbul Otobüs Gidişli.

Dönüş: 17 Kasım 2024 Pazar

Kapadokya Peri Bacaları

A) Kapadokya Etkinlikleri: ATV Safari Turu, At Turu (Lucky Horse Ranch), Balon Seyir Turu veya Balon Turu, Türk Gecesi gibi etkinlikler olup genelde bunlar tur fiyatına dahil değildir.

B) Kapadokya Gezi Planı
* Tuz Gölü Aksaray (Panoramik)
* Ihlara Vadisi (Aksaray)
* Narlıgöl Krater Gölü (Niğde) (Panoramik ve Fotoğraf)
* Kaymaklı Yeraltı Şehri (Nevşehir)
* Derinkuyu Yeraltı Şehri (Nevşehir, Alternatif)
* Güvercinlik Vadisi (Pigeon Valley & Nevşehir)
* Paşabağ Vadisi (Zelve Açık Hava Müzesi & Nevşehir)
* Dervent Vadisi (Hayal Vadisi) (Nevşehir)
* Saklı Mağara Çanak Çömlek Atölyesi (Avanos Nevşehir)
* Uçhisar Kalesi (Uçhisar Kapadokya)
* Konaklama: Lüks Nar Cave House Taş Hotel

* Kapadokya Balon Turu (Ürgüp) Ekstra (Hot Air Balloons)
* Balon Seyir Turu (Aşk Vadisi & Love Valley)
* Asmalı Konak
* Turasan Şarap Fabrikası
* Göreme Açık Hava Müzesi (Göreme Nevşehir) Önemlidir. Göreme Örenyeri & Müze Kart
* Çavuşin Köyü ve ATV Turu (Avanos Nevşehir)
* Onyx Taş Atölyesi (Sayan Onyx)
* Konaklama:Lüks Nar Cave House Taş Hotel

* Mustafapaşa Sinasos Rum Köyü (Nevşehir)
* Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi (Hacıbektaş Nevşehir)
* İstanbul Dönüş

Kapadokya Peri Bacaları Turu

C) Kısa Kısa Kapadokya

1) Kapadokya turları en fazla üç gün iki gece olup eğer tur içeriğinde Konya ve Mevlana gezileri yoksa doya doya Kapadokya turunu yapmış olursunuz. Kişisel olarak Kapadokya bölgesine tekrar gittiğinizde sadece otel konaklama ve dinlenmek için gidebilirsiniz.  Kapadokya Bölgesi ile kastedilen Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde ve Kırşehir illerinden oluşan coğrafi alandır. Kapadokya turlarına gitmek isteyenler Sonbahar sezonu olan Ekim ve Kasım aylarında gidebilirler.

2) Kapadokya kelimesinin İngilizce karşılığı “Cappadocia” olup bölgeye yabancı turist çokça gelmektedir.

3) Götürülecekler (Kapadokya Bavulu)
Deniz Şortu, Terlik ve İnce Havlu (Otel Konaklama)
Yağmurluk veya Polar
Güneş Gözlüğü
Spor Ayakkabısı (1 Adet)
Puro
Küçük Çanta (Quechua)
Eşofman Altı ve Tişört

4) Hazır tatil ve tur yazısı yazmışken mevsim geçişleri ve sezonlar hakkında da bilgi vermek isterim. Bildiğiniz gibi Ekinoks ile yaz mevsimi biter ve Sonbahar mevsimine  astronomik olarak kesin geçiş yapar Dünyamız. 2024 yılında 23 Eylül günü itibariyle Sonbahar mevsimi resmen başlamış olur. Eğer Ege veya Akdeniz kıyılarında otel tatili yapmak istiyorsanız Eylül ayının ikinci veya üçüncü haftası zamanına bakabilirsiniz sezonun son yaz haftaları olduğu için fiyatlar daha uygundur.

5) Çanak ve Çömlek atölyesinde Halkalı Hitit Güneşi Şarap Testisi ürünü kil ile yapılan en zor ürün olup İnternet üzerinden de testisi detaylı inceleyebilir siniz. Evenez Osmanlı Seramik Halkalı Hitit Güneşi Şarap Testisi.

6) Kapadokya gezileri üç gün iki gece olup asla dört gün üç gece şeklinde düzenleyen tur firması görmedim. Kapadokya bölgesini biliyor ve tatil amaçlı gidiyorsanız 4-5 gün boyunca oranın en iyi otelinde kalarak kendinizde gezebilirsiniz. Tek gece kalmalı butik turlar ise biraz yorucu oluyor bu yüzden üç gün iki gece olanını tercih etmenizi öneririm.

7) Kapadokya bölgesinde konaklamak için Otel (Kapadokya Otelleri) önerilerini aşağıda paylaşıyorum. Pahalı veya ekonomik olanları bütçenize göre seçebilirsiniz.
* Traveller's Cave Hotel,
* Lüks Nar Cave House Taş Hotel,
* Kayakapi Premium Caves Hotel Cappadocia
* Museum Hotel
* Sacred House Hotel (Ürgüp Nevşehir)

8) Premium Tur, Exclusive Tur veya Premium Kapadokya Turu olarak aratırsanız genelde daha lüks pahalı otel ve uçak ile gidiş dönüş turları bulabilirsiniz. Premium Turlar genelde Euro bazında ödeme almaktadır ve 3 Gece 4 Gün olarak planlanmaktadır.

Burak AVCI - Update: 16.10.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.