Sayfalar

4 Ağustos 2024

Damacana Su Fiyatları ve Markaları

Damacana Su

Damacana sular son zamanlarda fiyat artışları ile dikkat çekiyor. Enflasyonun kademeli artması ile birlikte neredeyse her 3 aylık periyotlarda su fiyatlarına da zam geliyor. Tüketici çareyi 5 LT halinde satılan hazır Pet şişede satılan sular alarak ekonomi yapmaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi Damacana şişeleri 19 LT su almaktadır ve 4 adet 5 LT hazır su aldığınızda Damacana fiyatından daha ucuz geldiği için çoğu tüketici Damacana su evine az sipariş veriyor ve dolum yerlerine kendileri giderek daha uygun fiyata damacana şişelerine dolum yaptırarak uygun fiyatlı su alıyorlar. Bende ara ara marketten 5 LT şişeler şeklinde su alıyorum onun dışında ana satış bayisine giderek boş damacana verip dolusunu kendim alıyorum. Eğer ana bayiden kendiniz alırsanız eve söylediğiniz damacana fiyatına göre üçte bir fiyat ödüyorsunuz. Belli bir damacana markası ile anlaşmanız da gerekecektir çünkü farklı markaya geçince Damacana parası alıyorlar sizden. Gerçi Trendyol üzerinden su söylerseniz ücretsiz damacana değişim hakkınız oluyor ve birkaç marka arasında zaman zaman değişim yapabiliyorsunuz. Sizlere bu makalemde hem nereden hangi fiyata damacana su aldığımı yazacağım hem de marketlerde satılan 5 LT su markalarını listeleyeceğim. Eğer ev haneniz kalabalık ise birden fazla damacana alarak su dolum tesislerine giderek haftalık dolum yapabilirsiniz. Birçok tanıdığım evine suyu bu şekilde temin ediyor özellikle ev hanesi kalabalık olanlar. Damacana şişesini taşımak içinse Elcik denilen bir aparat var aracınızda bu aparatı bulundurmanızı tavsiye ederim öbür türlü taşıması çok zor oluyor. Cam Şişe Damacana ve USB Şarjlı Damacana Pompası hakkında ise pek bilgim yok. Bunları da deneyimledikçe sizlerle paylaşacağım. Eğer damacana su evinize nadir alıyorsanız belki sağlık için Cam Şişe Damacana kullanmayı düşünebilirsiniz.

1) Damacana Su Alımı (Taşdelen Damacana Su)
Ben Damacana suyu İstanbul Pendik Sapanbağları Damacana Su (Önder Su) bayisinden alıyorum. İlk alım yapacaksanız ve başka marka boş damacana götürürseniz 92 TL ödersiniz. Bu fiyat sonradan gelen zamlar ile değişebilir. Yeni alacağınız Taşdelen damacana ile her yeni alımda 40 TL fiyat ödersiniz. Damacana suyu ana bayiden kendiniz aldığınız için fiyat ucuzdur. Eve söylerseniz fiyat üç katından daha pahalı olacaktır. Damacana suyu taşırken yukarıda bahsettiğim Elcik aparatını mutlaka aracınızda bulundurunuz. Bayiden hortumla damacana şişeye su doldurmak yerine bu şekilde sadece nakliyesini kendinizin yaptığınız damacana suyu hazır ambalajlı almak bence daha pratik ve hijyenik geliyor bana.

Damacana Su Markaları
* Taşdelen (Vakıf Taşdelen Su & Doğal Kaynak Suyu) & Önder Su Pendik
* Taşeren Su Aydos (Doğal Kaynak Suyu)
* Bursa Su (Doğal Kaynak Suyu)
* Erikli
* Hayat
* Hamidiye Su
* Sırma
* Çene Suyu (Kocaeli)
* Saka Su
* Abant Su (Bolu)

* Su taşımak için kolaylık sağlayan Elcik aparatını 50 TL fiyatına satın aldım.

2) Market Su Markaları (5 Litre Su)
Marketlerde satılan standart 5 LT su markaları, fiyatları ve özelliklerini sizlerle paylaşacağım. Her marketin kendi taban fiyattan sattığı su markası vardır. Piyasada satılan çoğu su doğal kaynak olmayıp bazıları arıtma sudur. Pahalı marka diye çok iyi sudur bu şeklinde sakın kanmayın o markaların suyu artıma su olabiliyor.

* Assu (BİM)
* Bahçe Saray Su (Çağrı Market): PH değeri 7 olup içerisinde Amonyum yoktur. Çağrı Marketin kendi marka suyudur ve kalitelidir. Aynı su markasının 5 Litre şişesi dışında 1.5 ve 0.5 Litre pet şişe ürünleride bulunmaktadır. Özellikle 0.5 Litre olanları arabam için alıyorum.

* Elmacık Su (ŞOK Market)
* Kardelen Su (ŞOK Market)
* Sarıkız Su (ŞOK Market)
* Buzdağı Doğal Mineralli Su (Migros)

Damacana sular ve markette satılan su markaları hakkında genel bilgiler vermeye çalıştım. Su, hayat olduğu için bu makalemi güncel tutmaya çalışacağım. Yazımda da bahsettiğim gibi Damacana sular pahalı olduğu için çoğu tüketici 5 litrelik sulara yönelmiş durumdalar. Hatta taşıyabilen 10 litrelik Pet şişede satılan sulardan da almaktadır.

Burak AVCI - Update: 18.08.2024

1 yorum:

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.