Migros Uzman Kasap'tan 9 adet kuzu çöp şişi 76 TL'ye satın aldım. Adeti 8,5 TL'ye denk gelen kuzu şişler oldukça taze ve ufak değildi. Kuzu et şişimizi aldıktan sonra ilk olarak eti marine etmemiz gerekmektedir. Marine işlemi sayesinde et daha da yumuşayacak ve lokum gibi olacaktır. Eti tüketirken etin lezzetini daha iyi alabilmek için bu işlemi yapıyoruz. Et marine işlemi için ilk olarak resimdeki gibi bir borcam içerisine; Süt, zeytinyağı, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ekleyiniz ve 8-12 saat bekletiniz. Kekiği kırarak ekleyiniz elinizde incelterek. Hepsinden birer çorba kaşığı veya elinizdeki kuzu şiş adetine göre borcama koyacağınız tutamlarını belirleyebilirsiniz. Marine ederken tuz eklemeyiniz çünkü eti sertleştirir. Marine işleminden sonra pişirme öncesi biraz üzerine tuz serpebilirsiniz. Daha ayrıntılı et Marine etmek için Balzamik sirke, hardal, sarımsak, krema, soya sosu gibi ürünler de kullanabilirsiniz.
Et marine işleminden sonra pişirme kısmında ise evinizde demir döküm tava varsa kuzu etini bunda rahatlıkla pişirebilirsiniz. Tavaya koyduğunuz kısım piştikçe eti ters çevirerek tüm yüzeyinin tam pişmesini sağlayınız ve artık kuzu çöp şişiniz yemeğe hazırdır. Etin yanında ekstradan salata, soğan halkası, bulgur pilavı, patates püresi gibi garnitürler de ekleyebilirsiniz. Açıkçası sadece et yiyecekler için üç adet çöp şiş yeterli olacaktır fakat yanında benim de resimde eklediğim gibi ek garnitürler ile birlikte tüketecekseniz iki adet kuzu çöp şiş yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Çok fazla et tüketimi vücut için iyi değildir çünkü et sindirimi zor olan bir gıdadır.
Umarım lezzetli ve faydalı bir yazı olmuştur. Kuzu çöp şişi hazır şekilde de satın alabilirsiniz veya doğranmış et şeklinde alıp baharatlar ile birlikte kendi çeşninizi oluşturarak şişlere takarak hazırlayabilirsiniz. Kimi mutfak sever internetteki uygulamalarında ve videolu anlatımlarında bu şekilde yemeğini hazırlamış. Afiyet olsun.
Burak AVCI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.