Yeni bir bilgisayar aldığımızda veya var olan cihazımıza Format işlemi sonrası birçok yazılıma ihtiyaç duyarız. Onları sitelerinden tek tek indirip sonra da yüklemek epey zaman alan bir işlemdir. Bu işlemlerin hepsini tek bir program üzerinden yapmak ve en güncel şeklide gerekli programları indirmek için Ninite isimli uygulamayı kullanabilirsiniz.
Ninite sitesinden Web Browser, İletişim Programları, Medya ve Video oynatıcıları, Resim programları, Adobe Reader, Java, Winrar, Ofis programları, Güvenlik, Dosya paylaşım programları ve birçoğu mevcuttur. Bilgisayarınıza yüklemek istediğiniz programları seçip Get Installer butonuna basarak masa üstüne yükleme dosyasını indirip, uygulamayı başlatarak seçmiş olduğunuz programları otomatik bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Hangi programlar yüklendi ekranda görebilirsiniz. En son işlem bitince Close diyerek kapatabilirsiniz.Örnek Ninite Paketi: Chrome, TeamViewer, Skype, VLC, Java, WinRAR, Adobe Reader, Notepad++, Zoom, Discord, 7-Zip olarak bir yükleme dosyası oluşturabilirsiniz.
Windows Sistemlerinde Kullanılan Yararlı Programlar Listesi;
* Web Browser Tavsiyeleri: Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox.
* Torrent Programları: qBittorrent (Tavsiye Ederim), Vuze.
* qBittorrent: 2006 yılında çıkmış ve halen günümüzde güncelleme alarak hizmetine devam eden Torrent uygulamasıdır. Basit arayüzü ile benim de tercih ettiğim programdır, Python dili ile yazılmıştır.
* VMware Workstation: Sanal PC, Virtualization işlemleri içindir.
* Tor Browser: Gizlilik için kullanılan Web Browser programı.
* Adobe Acrobat Reader: PDF görüntüleme aracıdır.
* CCleaner: PC temizleme aracıdır, Windows 7 ve 10 sürümleri için çok tercih edilmektedir.
* Mozilla Thunderbird: Maillerini bakabileceğiniz ücretsiz MailBox programıdır.
* Microsoft Visual Studio: www.visualstudio.com Free C# IDE (Microsoft .NET Framework)
* Bigasoft Total Video Converter: Video Dönüştürücü, MP3 ve birçok format için Convert işlemi edebileceğiniz bir programdır.
* DAEMON Tools Lite: ISO Imaj dosya açmak içindir.
* Open Broadcaster Software (OBS): Video çekmek ve Broadcast yapmak içindir. Bilgisayar ekranında ücretsiz ve pratik video kayıt programıdır.
* TeamViewer: Uzaktan bağlantı programıdır. Teknik destek ve yardım için çok kullanılır.
* Photoshop CS6 x64: Profesyonel resim düzenleme programıdır.
* VLC Media Player: Codec Player, birçok video uzantısını açar.
* HD Tune: Sabit Disk Benchmark. HD Tune bilgisayarınızın sabit diski hakkında performans, veri transfer oranı, ulaşma zamanı, CPU kullanımı, Harddisk üretim bilgileri, sıcaklık gibi bilgileri gösterebilen ücretsiz bir araçtır.
* WinDirStat - Windows Directory Statistics: Bilgisayardaki tüm dosyaların boyutlarını gösterir. Disk yetersiz hatası alıyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
* Xinorbis: Detaylı Disk(HDD) analiz ve temizleme programı.
* Microsoft Office 2019 Professional Plus Full: Office paketi içerisinde önerebileceğim en iyi sürümdür.
* TreeSize Free: Sabit Disk (Harddisk) için doluluk analiz programıdır. Hem HDD hem de SSD diskler için kullanabilirsiniz.
* Bigasoft Total Video Converter: MP4 To MP3 dosya formatı dönüştürücü programıdır. Müzik dosyası oluşturmak ve birçok ses dosyasını farklı formatlara dönüştürmek için kullanabilirsiniz.
* PunkBuster (Excluded): Oyun içi hile yakalama yazılımıdır. Gereksizdir, Oyun kurulumlarında sorarsa yüklemeyiniz.
* Acunetix Web Vulnerability Scanner 9.5: Web sitesi ve sistem güvenlik açıklarını bulan aynı zamanda Penetration Test aracı olarak da kullanılan profesyonel bir programdır. Lisanslı bir üründür. 30 günlük deneme sürümünü sitesinden indirebilirsiniz.
* Adobe Premiere Pro CC 2018: Profesyonel video editleme, düzenleme ve oluşturma programıdır. YouTube için içerik üretiyorsanız bu programı kesinlikle tavsiye edebilirim.
* Skype: Microsoft'un mesajlaşma uygulaması olan Skype artık eski popülaritesi kalmamış olup eğer hesabınızı silmek isterseniz Microsoft Outlook hesabınızı silmeniz gerektiği için hiç kullanmamak ve devre dışı bırakmak daha iyi bir seçenek olacaktır. Kişisel hayatta Windows Skype, Web Skype veya mobilde Skype Insider, Skype (Publisher: Skype) gibi uygulamaları artık kullanmıyorum. Şirketler sadece Microsoft Corporation ürünü olan Skype for Business uygulamasını kullanmaktadır.
* ICQ: Mesajlaşma için Rusya menşeli ICQ programını kullanabilirsiniz. Android Mobil cihazlarda ICQ olarak Google Play Market üzerinde aratmanız yeterlidir. Windows için ICQ Windows Desktop indirerek de bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.
* Adobe Connect: Adobe firmasının bir ürünü olan Adobe Connect programı Windows Desktop uygulaması bilgisayara yüklenerek kullanılır. Toplantı, uzaktan eğitim ve toplu seminer ve sınav uygulamaları bu program ile yapılabilir.
* CPU-Z (CPUID): Bilgisayarınızdaki bütün donanımsal özelliklerin detaylarını öğrenmeniz için bu programı kurabilirsiniz. Ana kart, işlemci, Bellek (Ram), ekran kartı gibi birçok donanımsal parçanızın özelliklerini, seri numaralarını, marka detaylarını, hızlarını tek bir uygulamadan görebilirsiniz.
Burak AVCI - Update: 13.04.2022
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.