Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi Random Variable alanı için cardNumber değişkenini kullanacağım. Gerekli olan alanların doldurulması ile ilgili detaylı bilgileri verecek olursam;
Name: Bu kısma değişkenin adını yazabilirsiniz. cardNumber olarak atayacağım bu alanı.
Variable Name: Değişkenin tam adını yazınız, yine cardNumber olaran atayacağım bu alanı.
Output Format: Random sayısal değerler her Request'de gönderecektir fakat siz bu alanı maskeli yapabilirsiniz. Örneğin Ben 4 Digit olarak çalışma yapacağım ve her Thread isteğinde çıktı 0000 olarak gözüksün istiyorum. Bu kısmı **** olarak da güncelleyebilirsiniz.
Minimum Value: 4 Digit üzerinde Random değer üreteceğim için başlangıç sayısını 0001 olarak atadım.
Maximum Value: 4 Digit üzerinde Random değer üreteceğim için maksimum değeri ise 9999 olarak atadım. Random atanacak değerler 0001-9999 arası olmasını istiyorum.
Seed for Random Function: Sayı üretirken öncü bir değer verebilirsiniz 1 veya 2 gibi. Bu değeri baz alarak Random Data üretecektir veya bu alanı boş bırakabilirsiniz.
Per Thread(User)?: Bu kısım True olmalıdır, Her Request isteğinde yani gönderilen Thread için Random Value üretsin demektir, Bu kısmı evet diyerek geçiyoruz.
Random Variable kısmı hazır olduğuna göre artık Test datamını kullanmak için ilgili değişkeni HTTP Request alanına ekleyelim.
Aşağıdaki gibi Body Data kısmına iki şekilde cardNumber değişkenini ekledim. cardNumber2 olan kısım bildiğimiz standart ekleme şeklidir. cardNumber olan kısım ise bir değerin içine ek olarak nasıl eklediğimizi göstermektedir.
{
"amount": 1903.23,
"currencyCode": 949,
"cardNumber2": ${cardNumber},
"cardNumber": "123456******${cardNumber}",
}
Örneğin siz 123456******1234 gibi data üreteceksiniz. ${cardNumber} syntax'ını var olan String değer içindeki çift tırnak içine yazmalısınız. Bu biçimde yazarak datalarınızı üretebilirsiniz.
Burak AVCI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.